Zorginrichting

Complete inrichting voor zorginstellingen

Het inrichten van zorginstellingen heeft een andere aanpak nodig dan de standaard projectinrichting. In de zorg moet men met meer factoren rekening houden. Als het nou gaat om verpleeghuizen, rusthuizen, gehandicaptenzorg, psychiatrische instellingen of huisartspraktijken elke instelling of praktijk heeft zijn eigen aanpak nodig. Het is dus zeer belangrijk om met elkaar in gesprek te gaan en goed naar de wensen en eisen te luisteren die bij deze inrichting, instelling of praktijk noodzakelijk zijn.

Belangrijke punten bij zorginrichting:

Onderhoud van zorgmeubilair

Bij zorgmeubilair is vaak het onderhoud van het meubilair zeer belangrijk. Er wordt daarom gewerkt met bacteriedodende stoffen die goed reinigbaar zijn en urine en bloedbestendig zijn. Verder zijn de stoelen waar de rugleuning tot aan de zitting loopt vaak voorzien van een klapkussen zodat ook deze stoelen goed reinigbaar zijn. Op deze manier gaat het meubilair langer mee dit draagt bij aan de duurzaamheid van het meubilair voor bijvoorbeeld in wachtkamers.

Vul uw gegevens in en wij bellen u terug.

Veiligheid van de materialen

Wat een erg belangrijke rol speelt in de gezondheidszorg is het onderwerp veiligheid. Denk hierbij aan o.a. brandvertragende stoffen en materialen maar ook aan de stevigheid van het meubilair. Wanneer een patiënt opstaat moet hij erop kunnen vertrouwen dat de stoel stevig genoeg is om er op te leunen. Het meubilair en dan vooral de stoelen hebben vaak veel te verduren. Oudere mensen of mensen die slecht ter been zijn leunen meer op de stoelen bij het opstaan. Verder wordt de stoel nog al een aangeschoven door de medewerkers. Het is dan ook verstandig om voor stoelen te kiezen met een verschroefde verbinding (i.p.v. verlijmd).

Functionaliteit van het meubilair

Bij de aanschaf van het zorgmeubilair moet er ook gekeken worden naar de functie van het meubilair. Neem bijvoorbeeld het aanschaffen van een tafel. Deze moet in veel zorginstellingen rolstoel toegankelijk zijn.

Uitstraling van de inrichting

Wanneer iemand niet meer thuis kan wonen het zei tijdelijk het zei permanent dan is het wel zo mooi als diegene zich thuis voelt. Wij bieden voor de zorg daarom fauteuils en banken voor lounge hoeken. Relaxfauteuils. Tafels, stamtafels, eetkamerstoelen enz. Projectinrichting zorg is er in vele soorten, maten en kleuren en daardoor precies af te stellen op de doelgroep.

Uitgelichte producten / productcategorieën

Enkele uitgelichte projecten

Projectinrichting met zorgmeubilair
projectinrichting friesland

Zorgmeubilair Zorggroep Tellens

Meubelen geschikt voor zorginstellingen

Verpleeghuis Talma Hoeve Veenwouden

Projectinrichting zorg: Sionsberg (Dokkum)

Ziekenhuis de Sionsberg

Projectinrichting zorg: Advies op maat!

Wij staan voor u klaar om u te adviseren bij de aanschaf van zorgmeubilair maar ook voor de verdere inrichting van uw zorginstelling kunt u op ons advies rekenen. Denk hierbij aan vloerbedekking en raambekleding. Wij kunnen ook een totaal plan maken waarbij we eventueel een kleuradvies geven. Bij de projectinrichting zal het plan gepresenteerd worden met o.a. 3D tekeningen en een moodboard met de materialen.